Vermiboard_2

Vermiboard

ЗА СИСТЕМИ СО ПОТРЕБА ОД А1 КЛАСА НА РЕАКЦИЈА НА ПОЖАР

Совршено решение за највисока ПП заштита, во најстрогите позиции на објектите. ПП плоча, со висока термоизолациска моќ, базирана на одличниот минерал Вермикулит, специјално употреблив во комплексни структури. Заштитете ги вашите HVAC канали или изградете ги целосно од оваа плоча (заштедете на база на непотребните челични канали), заштитете ги јаглеродните (карбонски) ленти за појачување на бетонски конструкции, кои се нестабилни на повисока температура, изградете канали за оддимување, пак, од самата плоча, заштитете ги камините, итн.

Кои се придобивките при користење на овие плочи?

  • Заштита од пожар до 240 минути
  • Значителна структурна отпорност при изложеност на пожар
  • Лепење на споевите на плочите, за побрза монтажа
  • Изведба на вентилациски канали, без потреба од челик.
  • Отпорни на свиткување
  • Произведени според МКС EN 15501-2
Category:

Download documents

DOWNLOAD    K25V. кнауф Fire Protection of Steel Beams and Colimns with Knauf VERMIBOARD Boards without a Supporting Structure

DOWNLOAD    K26V. The Firewin Cable Channels Made of Knauf VERMIBOARD Boards

DOWNLOAD    K201. Knauf VERMIBOARD Boards for Fire Protection of CFRP Carbon-fibre Strips

DOWNLOAD    K271V. HVAC Ducting Made of VERMIBOARD Boards without Steel Ducting

DOWNLOAD    K272V. Air piping for heat and smoke exhaust from the Knauf VERMIBOARD boards  

DOWNLOAD    Knauf VERMIBOARDKLEBER   

DOWNLOAD    K921. Knauf VERMIBOARD